Ozdravný pobyt Zlaté Hory 2019

Čerstvý vzduch a 14 dní bez rodičů...

Vážení rodiče, 
dle času učitelé ve svém nabitém programu fotí, abyste měli aspoň malou představu o náplni a náladě v tak velkém kolektivu. 

Pokud to jen trochu půjde, budeme průběžně doplňovat fotografie Vašich dětí do Google alba, jehož odkaz najdete na webových stránkách obou škol.
Google album najdete tady. Níže pak najdete pár slov týkajících se některých dnů čtvrtých tříd. 

Mgr. Pavlína Pustková

Den první... cestu do Bohemalandu jsme zvládli bez větších komplikací. Po příjezdu jsme se ubytovali a čekal nás dobrý oběd - kuřecí stehno s rýží. Odpoledne jsme vyrazili prozkoumat nejbližší okolí. První večer jsme hráli společenské a stolní hry z domova. 

Nastal den druhý. Konečně se vzděláváme. Žádné přetěžování, pouhé dvě vyučovací hodiny, zbytek dopoledne jsme sportovali. Odpolední aktivita se nesla v turistickém duchu. Vycházka kolem malebného městečka Zlaté Hory nedá se nazvat extrémní. 5,4 km však nechodičům a peciválům nohy unavily. Po návratu si všichni dali míčovky na místním hřišti. Večer budeme pracovat na “minikronice”. A je to za pár! 

Zuzana Safarjanová, Honza Vrtaník: 
Zdravíme všechny rodiče, příbuzné, učitele a žáky naší školy ze Zlatých Hor. A máme za sebou třetí den našeho pobytu. Nálada je příjemná, i když dvě nemocné děti musely odjet domů. Přejeme jim, aby se brzy uzdravily. Po každodenní bohaté snídani jsme se věnovali sportu. Hráli jsme vybíjenou, florbal, prostředníčka a badminton. Moc jsme si to užili. 4. C a 4. D zdolali kopec a došli na Poutní místo Panny Marie Pomocné. A pak už nás čekal lahodný oběd - česnečka, bratislavské plecko a kynutý knedlík. Po odpoledním klidu a tvarohovém řezu šly některé děti malovat zdejší přírodu, jiné šly na zříceninu hradu Edelštejn a ostatní prouzkoumávaly zákoutí Hadí louky, kde vyráběly domečky pro horské skřítky.  

Zprávička z M16

Ve čtvrtek 28.3. odjeli nejen čtvrťáci vstříc novým dobrodružstvím do Zlatých Hor. Po dlouhé cestě, kterou všichni zvládli, nastal nejtěžší úkol a to ubytovat se. Díky připravenosti všech pedagogických pracovníků a namasírování potřebných svalů se všichni žáci ubytovali a vydali se objevovat své okolí a krásy Jeseníků. Čekal je náročný program. Spousta procházek i kratších túr, výlet do muzea papírnictví ve Velkých Losinách, prohlídka zámku ve Velkých Losinách, sportovní klání a soutěžení na sportovním i dětském hřišti u dětské léčebny v Edelu, výstup na nejvyšší horu Jeseníků Praděd, návštěvy obchodů, absolvování spousty her a soutěží. Přitom všem jsme se nezapomněli učit a dýchat čerstvý vzduch.

Za kolektiv pedagogů napsala Jana Šindelová

dubn
29

DOV: Kouzelný oxid 1.A

květ
02

Planetárium: 3.A, 2.C

květ
09

Fotografování tříd

květ
14

Galerie Plato: Objev v sobě kreativce 6. A

květ
15

Objev v sobě kreativce 7. B

květ
27

Exkurze Dukovany (pro přihlášené)

črvn
03

3. - 4. Exkurze Praha (pro přihlášené)