Čokoládová vařečka 2023

Čokoládová vařečka je soutěž podobného pro žáky základních škol, kteří mají zájem o gastronomii. Letos na téma „Rostlina místo masa, zdraví, síla a krása.“ Žáci 7.– 9. tříd z 10 ostravských základních škol měli za úkol v časovém limitu připravit 4 porce teplého pokrmu s přílohou. Všichni soutěžící měli k dispozici surovinový koš a „k ruce“ jednoho asistenta, žáka 3. ročníku učebního oboru Kuchař-číšník.

Z našich žáků se jako jediný akce zúčastnil Jirka Svoboda z 9. B. Připravoval grilovaný hermelín s pečeným bramborem. Děkujeme za reprezentaci školy.

Do čtyřčlenné poroty zasedl učitel odborných předmětů Mgr. Michal Adam, zástupce KHS Mgr. Michaela Remešová, vedoucí oddělení léčebné výživy a stravování v Městské nemocnici Ostrava, člen ŠR na SŠSS pan Petr Hikl a absolvent nástavbového maturitního studia, úspěšný reprezentant SŠSS v národních gastronomických soutěžích a zahraničních stáží v Irsku, Severní Koreji Anh Tuan Luong. Porota hodnotila nejen dodržování technologických postupů a časového limitu, hygienu při práci, ale především chuť, nápaditost a celkový vzhled připravovaného pokrmu.

dubn
25

Mezinárodní jazykové zkoušky Cambridge 5. až 9. ročník

dubn
29

DOV: Kouzelný oxid 1.A

květ
02

Planetárium: 3.A, 2.C

květ
09

Fotografování tříd

květ
14

Galerie Plato: Objev v sobě kreativce 6. A

květ
15

Objev v sobě kreativce 7. B

květ
27

Exkurze Dukovany (pro přihlášené)

črvn
03

3. - 4. Exkurze Praha (pro přihlášené)